Artifort staat voor meubilair dat levenslang meegaat. In veel gevallen wordt het doorgegeven van generatie op generatie. Het geheim is het gebruik van hoogwaardige materialen en onze vakmensen. Het vakmanschap van de stoffeerders, lassers, houtbewerkers en naaisters is van hoog niveau door jarenlange ervaring en interne training van jonge medewerkers bij Artifort.

Foscarini ontwikkelt en produceert decoratieve lampen: dag en nacht, of ze nu aan of uit zijn, ze verleiden, verrassen en inspireren iedereen. Foscarini-lampen zijn opgevat als designobjecten die ruimtes transformeren: ‘we brengen schoonheid, we bewegen emoties’. De 35 jaar durende samenwerking van het bedrijf met internationale ontwerpers en beheersing van verlichting resulteerde in een lange lijst van ontwerpiconen die wereldwijd in huishoudelijke of collectieve omgevingen werden geïntegreerd. Een constante in onze geschiedenis is onze nauwgezetheid en passie voor elk project.

Ingo Maurer neemt opdrachten voor verlichting en interieurplanning op zich. Naast de verkoop van reguliere producten, zijn de projecten nu een belangrijk onderdeel van alle activiteiten. De uitdagingen waarmee het team werkt zijn vaak stimulerend en inspirerend, zowel door de betrokken personen als door de ruimten die ontworpen moeten worden. De verschillende projecten van Ingo Maurer zorgen voor intrigerende aan aangename ruimten voor degenen die hierin zullen wonen of werken.

TOBIAS GRAU streeft al meer dan 30 jaar naar de hoogste kwaliteit in verlichting en armaturen. Met de LED en technische ontwikkelingen heeft Tobias Grau de mogelijkheid gekregen om een nieuwe, innovatieve en uitgebreide collectie voor kantoor- en architecturale verlichting te maken. Een team van ingenieurs en ontwerpers ontwikkelt samen oplossingen om de functie en vorm van de armatuur te combineren, waarvan vele zijn bekroond met designprijzen.

De meubels van Pilat&PIlat zijn Fries, stoer en duurzaam. Maar ook warm, rijk en vertrouwd. Niet voor niets krijgen alle modellen de naam van een familielid. ‘Alles draait om mensen bij PIlat&Pilat’. Ruim veertig jaar geleden begon Gjalt Pilat hier met het verkopen en opknappen van antiek. Gaandeweg ging hij in zijn houtwerkplaats ook eigen meubels te ontwerpen. Zijn oog voor vormgeving samen met zijn koopmansgeest deden de rest. In Twijzel werken dagelijks zo’n twaalf mensen aan het ontwerp en de verkoop van de meubels. De werkplaats is er alleen nog voor de kleine klusjes en reparaties. Zo’n veertien jaar geleden verplaatste Pilat de productie naar een eigen fabriek in Bosnië, waar het hout praktisch naast de fabriek te vinden is.

Cloak is een opmerkelijke serie meubels van Havee Meubelen. Strak vormgegeven en perfect uitgevoerd. Essentieel aan de ontwerpen is het woord 'puur'. Puur in comfort, Puur in eenvoud, Puur in kwaliteit, volledig gericht op stijlvolle eenvoud en comfort. De meubels ogen ingetogen en blijken in de praktijk opmerkelijk rustgevend, zowel visueel als ook in het feitelijke gebruik. De Cloak meubelen zien er volkomen logisch uit, alsof ze er altijd al geweest zijn. En toch zien ze er ook volstrekt eigentijds uit. Wie gaat vergelijken en naar technische details kijkt, komt onvermijdelijk tot de conclusie dat de kwaliteit optimaal is. De meubelen kunnen naar wens worden bekleed.

Pastoe is een vertrouwde naam en heeft steeds de toon gezet als het om nieuwe ontwikkelingen in het interieur gaat. Zoals vlak na de tweede wereldoorlog, toen er een nieuwe vorm van wonen moest worden uitgedacht, of nu 50% van de huishoudens niet meer een traditionele samenstelling heeft. Een nieuwe wereld vraagt om een nieuw thuis. Pastoe maakt het.

Interstar heeft design kasten en wandmeubels met strakke lijnen en rechte hoeken. Een bijzondere en stijlvolle collectie die het interieur helemaal afmaakt. De Interstar meubels zijn door maatwerk geheel naar eigen (woon)wens samen te stellen. Op basis van uw interieur, smaak en persoonlijkheid creëren wij graag samen uw ideale opbergmeubel. Interstar biedt diverse houtsoorten met een gelakte, matte of hoogglans afwerking. Kies vervolgens uw favoriete front, greep en kleur.

Aan tafel worden herinneringen gemaakt. Seuren tafels zijn mooie en gewaagde ontwerpen die vaak net even anders zijn. Krachtige, creatieve oplossingen. U heeft alle vrijheid een houten tafel te creëren die bij u past. Bekijk de collectie in onze winkel om een overzicht te krijgen van de mogelijkheden. Maar laat je niet beperken tot wat je hier ziet. Want dat doen wij ook niet! Seuren Tafels biedt je de vrijheid om te kiezen. Voor de tafel die bij jouw leven past.

Label is een familiebedrijf dat staat voor Dutch Design pur sang: no-nonsense meubelen met een eigen karakter. Elk Label model heeft dan ook zijn eigen identiteit. Dit ontstaat door het gebruik van eerlijke materialen, duidelijke vormgeving en een heel hoogwaardig zitcomfort. Meubelen die vooral lekker zitten en met liefde voor het vak zijn ontworpen. Dit verhaal wordt in binnen- en buitenland herkend en geprezen. Label is Stoer, Eerlijk en Echt!

Een goed ontwerp is nog maar het begin. Om meubel na meubel de hoogst mogelijke kwaliteit te kunnen garanderen, moeten er vakmensen aan te pas komen. Deze mensen zijn te vinden in de Pode-fabrieken. Echte professionals met een passie voor meubels maken. Zij richten zich bovendien niet alleen op hun eigen specialisme. Iedereen weet precies hoe het hele proces in zijn werk gaat en kan waar nodig een handje helpen om het eindresultaat te perfectioneren. Van de houtverwerker tot de stoffeerder en de lakspecialist, iedereen staat garant voor een kwaliteit die meteen te zien is, en jarenlang merkt.

Gelderland Groep staat voor duurzaamheid en zitcomfort. Alle meubels worden, door ervaren vakmensen met liefde voor het vak, ambachtelijk gemaakt in Nederland. Dit gaat al zo sinds 1936. Omdat de oprichter van Gelderland gecharmeerd was van Scandinavisch design, werd er al vroeg gekozen voor een moderne vormgeving en hoekige vormen.

Montis blijft innoveren met vormgeving die inspeelt op de wensen van het moderne leven. Zonder daarbij concessies te doen op het comfort. Daarbij worden vakkundige tradities opgerekt en nieuwe technieken onderzocht. Door de ideeën van gerenommeerde ontwerpers, en die van talentvolle nieuwkomers, met elkaar te versmelten blijven we verrassen. Ook op het gebied van duurzaamheid en materiaalgebruik. Zo worden de iconen van vandaag, de klassiekers van morgen. Dat is het streven van Montis.

‘Textiel gemaakt door mensen met visie en een scherp oog detail. Voor mensen die schoonheid en kwaliteit belangrijk vinden.’ Vanaf het ontstaan van Kendix is esthetieken het origineel denken in een moderne vormgeving de basis geweest voor de bedrijfsfilosofie. Actuele ontwikkelingen in architectuur, cultuur, design en kunst zijn inspiratiebronnen voor de ideevorming.

Forbo Flooring B.V. produceert en levert wereldwijd vloerbedekkingen voor de project- en de consumentenmarkt. Meer dan 90% van de vloeren produceert Forbo in Nederland. De Coralfabriek staat in Coevorden en de linoleumfabriek in Assendelft. Wereldwijd genieten miljoenen gezinnen en werknemers van de Forbo vloeren.

Van Besouw is niet van gisteren, maar kijkt terug op een lange historie; sinds 1839. Uitgegroeid van een degelijke wever van jutte zakken naar een merk van eigentijds tapijt. Daar is Van Besouw trots op. Liever creëren dan imiteren is het devies. Toen en nog steeds. Het ambachtelijke vakmanschap gecombineerd met de unieke brei- en weeftechnieken maken esthetische hoogstandjes mogelijk.

Het internationale topmerk De Ploeg staat voor ambachtelijke, kwalitatief hoogwaardige gordijn- en meubelstoffen, welke in eigen huis worden geproduceerd. De collecties geweven en bedrukte stoffen zijn volledig op elkaar afgestemd. Daarbij wordt, voor zowel de consumentenmarkt als voor de projectmarkt, de rijke traditie van het merk heel bewust doorgetrokken in een geheel eigen, innovatieve visie op wonen. Enerzijds door vast te houden aan het streven om vanuit materiaal, kleur en ontwerp het moderne interieur te vullen met zintuiglijk weldadige accenten. Anderzijds door die tactiliteit nadrukkelijk te combineren met functionele creativiteit.

Particolare vindt het belangrijk dat een interieur persoonlijkheid uitstraalt door gebruik van de juist kleuren, materialen en vormen. In de collectie van het merk moet je kunnen ziet dat het geen massaproductie is. Pure en handgemaakte producten staan centraal. Deze komen dan ook het best tot zijn recht komen in een mooie tijdloze basis in combinatie met mooie design klassiekers.

Pols Potten is een toonaangevend internationaal merk op het gebied van interieur en woonaccessoires, opgericht in Amsterdam in 1986. Subtiel, vernieuwend, onconventioneel en duidelijk geworteld in de Nederlandse design traditie. Wellicht is dat de reden waarom de ontwerpers zich over de hele wereld zo thuis voelen? Of het nu in onze eigen image store aan de KNSM-laan in Amsterdam is óf in de lobby van een hotel óf in je eigen huis; voor elke ruimte biedt Pols Potten een oplossing.

Een Harvink moet u grijpen en niet meer loslaten. Oogstrelend in ontwerp, ongeëvenaard in comfort. Verwondering en verbazing strijden om uw aandacht. Het is een meubelstuk dat zich concentreert op ontspanning en moeiteloos laat verwonderen. Een doelstelling die sinds de oprichting in 1947 binnen Harvink wordt nagestreefd en ook in de toekomst bepalend zal zijn. De handtekening van Harvink staat voor magnifiek meubilair. Herkenbaar als een tikje eigenzinnig, met de hand geproduceerd vakwerk. De Harvink-kunst van creëren wordt tastbaar in frame en stoffering. Handwerk dat met een timmermansoog bewaakt wordt en waar je zelf ook een aandeel in hebt!

De Bert Plantagie collectie bestaat uit tijdloze en tegelijk eigentijdse design meubelen. Het Dutch Design meubelmerk behoort tot de top van Nederlandse meubelproducenten. In samenwerking met getalenteerde designers als Stefan Steenkist, Frans Schrofer, Thijs Smeets en Hans Daalder is een brede collectie neergezet met maatwerk als speerpunt. De collectie van Bert Plantagie staat bekend om de vele mogelijkheden: de meubels worden op bestelling in eigen beheer met de hand vervaardigd en bieden een ongekend scala aan persoonlijke finesses als duo-stoffering, onderstellen op maat en in kleur, evenals vele optionele maatvoeringen.

Een goed zitmeubel, gemaakt door echte vakmensen, was in vroeger tijden een luxe die alleen de elite zich kon veroorloven. Dat is vandaag de dag gelukkig anders. Hoogwaardig comfort is voor veel meer mensen bereikbaar. Al tachtig jaar laten de specialisten van Leolux zich uitdagen door designers en kunstenaars om innovatieve ideeën over vorm, materialen en comfort te vertalen naar heerlijke zitmeubelen. Met een heldere visie op de toekomst verbinden we echt vakmanschap met de technieken van vandaag. Zo zoeken we naar het perfecte meubel om uw woonwensen te vervullen.

Gealux is specialist in goed en comfortabel zitten. De collectie omvat verschillende modelseries die elk een eigen karakter en slimme comfortfuncties hebben. De gewenste comfortstand kan zowel manueel als door motoren worden versteld. De rugleuning van alle fauteuils hebben een verstelbare (topswing) hoofdsteun.
Design is voor Gealux een combinatie van esthetiek, kwaliteit en comfort en het is altijd weer een uitdaging om een balans te vinden tussen vorm en functie. Daarom werkt Gealux samen met een aantal bekende internationale ontwerpers w.o. Frans Schrofer, Gijs Papavoine, Hugo de Ruiter en Mathias Fischer.

Desso, als leverancier van hoogwaardige tapijttegels en kamerbreed tapijt, richt zich voornamelijk op superieur vloerontwerp en Cradle to Cradle®. Tot haar klanten rekent Desso onder andere ABN AMRO, Rabobank, Akzo Nobel, Ministerie van Veiligheid en Justitie, KPMG, PWC, Deloitte, Allianz, Canon, EDF, HSBC, Porsche, Procter & Gamble, SNCF, Nestlé en vele anderen. Voor Desso is creativiteit gelijk aan CARPETECTURE®. Het is een uitstekend voorbeeld van Desso's streven naar een creatief tapijtdesign dat aansluit bij de behoeften van architecten, binnenhuisarchitecten, huizenbezitters en eindgebruikers. Op het gebied van functionaliteit ontwikkelt Desso baanbrekende oplossingen die het verschil maken ten aanzien van gezondheid en welzijn.

Sinds 1981 importeert De Munk Carpets handgeknoopte, handgeweven en handgetufte tapijten uit landen als Nepal, Marokko, Pakistan, India en Portugal. De frequente bezoeken aan deze landen, de uitgebreide collectie en de radar voor trends staan garant voor de hoge kwaliteit. Bedrijven die met De Munk Carpets samenwerken zijn o.a.: binnen-huisadviseurs, interieurarchitecten, interieurzaken en de betere stylisten. De Munk kiest haar leveranciers met zorg en besteden veel aandacht aan goede en eerlijke werkomstandigheden. Aangezien wij een kleine organisatie zijn bezoeken wij persoonlijk vele keren per jaar onze leveranciers. Door deze vele bezoeken hebben zij dan ook een intensieve en goede samenwerking met onze leveranciers en betalen wij een reële prijs voor onze producten.

Montana is een prachtig, creatief designlabel uit Denemarken. De Montana kasten hebben een flexibel kastensysteem van MDF met oneindig veel mogelijkheden. Met de kasten van Montana bent u er zeker van dat u genoeg ruimte heeft om alle spullen op te bergen. Er is keuze uit een tal van units, een aantal verschillende dieptes en wél 42 kleuren. De Montana kasten kunnen op pootjes, met een plint, hangend aan de wand of op wieltjes geplaatst of gemonteerd worden.